Vooruitdenken: mijn redder in de keuken
Daar reed ik dan, over de snelweg van Vinkeveen terug naar Zaltbommel. Normaal gesproken zou ik hier rond 18.00 uur ruim een uur over doen, maar nu kon ik in één keer doorrijden. Vakantietijd🏖 zeggen ze dan. Ik was die dag bij Paula Brummelkamp geweest, die mij leert hoe je woorden schrijft die klanten opleveren. Aan het einde van zo’n dag heb ik altijd hoofdpijn. Zoveel informatie… Dus ook nu zat ik in de auto met hoofdpijn en tolde alles wat ik die dag gehoord had rond in mijn hoofd.
Vroeger zorgde deze hoofdpijn ervoor dat ik geen zin had in eten koken en maar koos voor iets makkelijks of even langs liep bij de Thai om de hoek. De laatste tijd is dat anders. Althans meestal. Elke zaterdagochtend ga ik even zitten met pen en papier📝 en bekijk ik hoe mijn aankomende week eruitziet. Op dagen dat ik verwacht dat ik ‘met een moe hoofd😵’ thuiskom, kies ik van tevoren voor iets makkelijks of zorg ik dat ik ’s ochtends iets uit de vriezer heb gehaald.
Ik zie dat veel moeders na een drukke werkdag de energie en inspiratie missen om een ‘gezonde’ maaltijd op tafel te zetten. Op korte termijn heeft ons brein sterk de voorkeur voor iets makkelijks, wat weinig moeite kost en calorierijk is. Het is zo makkelijk om die afbakpizza’s🍕uit de diepvries te halen en in de oven te doen. Ons lijf wordt alleen niet zo blij met ons als we dat regelmatig doen.
---
Dit zorgde ervoor dat ik in de auto🚙 naar huis over de A2 niet na hoefde te denken over wat ik die avond ging eten. Want dat wist ik zaterdag al… En zaterdag kon ik me al aardig voorstellen hoe ik me nu zou voelen. Ik had het al vaak genoeg meegemaakt… Blijkbaar ervan geleerd😁.
Bij mij MOET je niks, als je maar doet wat werkt voor jou. En dit werkt voor mij.